Dhr. Rozendaal, Barneveld

Dhr. Rozendaal, Barneveld

img_8432-kopie

Dhr. Rozendaal is sinds december 2017 in het bezit van een Menuett III en bespeelt op zijn instrument de warme klanken van de Utrechtse Dom. Hij zag de bus van Noorlander regelmatig en raakte geïnteresseerd. Na het beluisteren van verschillende ingespeelde demo’s op de Noorlander-website en een bezoek aan de showroom was hij verkocht. Het spreekt hem aan dat de orgels in zijn eigen woonplaats worden gebouwd en dat er zoveel gastvrijheid en persoonlijke aandacht aan de klant wordt geschonken: “De koffie staat altijd klaar en de adviezen zijn gewoon heel goed.”

Voor dhr. Rozendaal is orgelspelen een uitlaatklep om zich weer op te kunnen laden als hij bij zijn vrijwilligerswerk in de zorg voor terminale kinderen een zwaar moment heeft meegemaakt. De klanken van de muziek geven hem weer kracht om verder te kunnen gaan.

Dhr. Rozendaal is bijzonder tevreden met zijn instrument. “De aflevering voelde als het uitpakken van een cadeau. Ondanks de zeer korte rit was het orgel volledig ingepakt in folie om beschadiging te voorkomen. Hieruit blijkt dat alle zorg voor het netjes afleveren van het orgel bovenaan staat.” De kwaliteit vindt hij bijzonder goed. Hij hoopt in de toekomst wellicht nog andere samplesets te kunnen kopen: “Het leuke is, je kunt echt voor je orgel sparen.”