Model ‘Dordt’

Iconische belevenis…

Model ‘Dordt’

Iconische belevenis…

Model ‘Dordt’

De Allegro

Een uniek model in de Iconics-line; model ‘Dordt’. Als inspiratie voor dit meubel is de speeltafel van het beroemde Kam-orgel van de Grote Kerk van Dordrecht gebruikt. Naast de look-a-like speeltafel heeft dit model ook alle opties voor een optimale bediening als virtueel orgel.

Het Kam-orgel van Dordrecht is bij veel organisten uit het heden en het verleden een favoriet instrument. De kenmerkende warme dragende, maar ook robuuste klank van dit befaamde orgel doet menig orgelhart sneller kloppen. Daarnaast heeft het Kam-orgel één van de mooiste orgelfronten in Nederland.

De combinatie van de speeltafel en het sampleset van dit orgel geven een unieke beleving voor thuis. Al spelend op dit instrument waant u zich de cantor van de Grote Kerk van Dordrecht.

De ergonomisch perfecte zit, de zeer overzichtelijke registerindeling  garanderen optimaal speelgenot. 

“Ik ben blij met de keuze voor een orgel van Noorlander. Het is een instrument op maat. Ik studeer nu nog meer en het inspireert me bij het improviseren! Dank voor het professionele advies, zowel voor als na de levering.”

~ Martin Zonnenberg ~

model 'Dordt' Orgelmakerij Noorlander
model 'Dordt' Orgelmakerij Noorlander
model 'Dordt' Orgelmakerij Noorlander
model 'Dordt' Orgelmakerij Noorlander
model 'Dordt' Orgelmakerij Noorlander
Iconics Orgelmakerij Noorlander

Stijlelementen

In het ontwerp zijn tal van stijlelementen in het meubel verwerkt. Hierbij moet u denken aan de indeling van de trekregisters. Deze zijn voorzien van porseleinen naamplaatjes met de originele registerbenamingen in de juiste kleur en lettertype. Ook de orgelbank en profiellijsten zijn afgeleid van de speeltafel van het Kam-orgel. In de orgelkas van het Kam-orgel zijn voor de klankgaten versieringen aangebracht in de vorm van symetrische boogstructuur. Ook dit vindt u terug in het meubel. Verder is de lessenaar in stijl gereproduceerd.

model 'Dordt' Orgelmakerij Noorlander

‘Echt Dordt’

Het orgel is standaard uitgerust met de sampler Sweelinq en het sampleset van het Kam- en Bach-orgel van Dordrecht. Deze door Orgelmakerij Noorlander in eigen beheer ontwikkelde sampler is een uiterst geavanceerde sampler, en toch zeer eenvoudig in de bediening.

De grootste voordelen van Sweelinq zijn de traploos instelbare galm, supersnelle laadtijd, eenvoudigheid in bediening, zeer realistisch windmodel en groot klankrealisme.

Beluister de samplesets van beide orgels op www.samplesetsdordrecht.nl

Audio

Model ‘Dordt’  is uitgerust met een zeer compleet en hoogwaardig audiosysteem. Naast twee subwoofers die voor een rijke en dragende bastoon zorgen bevinden zich in het meubel 8 speakers voor het midden- en hoge tonen bereik. Tevens zijn in het meubel voor een rijke klank een tweetal surround speakers geïntegreerd.

Om de setup compleet te maken is optioneel de keuze om surround speakers toe te voegen in de ruimte, zodat u ‘middenin’  de orgelklanken zit.

Mogelijkheden

Op een ingenieuze wijze is het 15,6 inch touchscreen verwerkt. Dit touchscreen met een inkijkhoek van 185 graden wordt gebruikt om andere samplesets te laden of te bedienen. Daarnaast is via het touchscreen de sampler Sweelinq te bedienen, mocht u instellingen willen aanpassen. 

Als het touchscreen niet gebruikt wordt, kan deze onzichtbaar achter de lessenaar worden opgeborgen. Op deze manier houdt u voor het oog de authentieke uitstraling van de speeltafel van het Kam-orgel over.

Meer weten over dit model?

Laat het ons weten middels ons contactformulier!